Neramumų apimtame Sudane per susirėmimus žuvo mažiausiai 20 civilių

Neramumų apimto Sudano sostinės regione per intensyvius šios šalies kariuomenės ir konkuruojančios sukarintos grupuotės RSF mūšius žuvo mažiausiai 20 civilių.

Sudanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sudanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2023, 5:13 PM

Per atakas greta sostinės Chartumo esančiame Omdurmano mieste taip pat buvo sužeisti keli žmonės, antradienį pranešė Sudano sveikatos ministerija.

Netoliese esančioje ligoninėje stigo būtiniausių medicinos reikmenų, įskaitant kraują. Šalies sveikatos priežiūros sistema dėl jau kelis mėnesius besitęsiančių kautynių yra atsidūrusi ant žlugimo slenksčio.

Karas Sudane prasidėjo balandžio viduryje. Tada prasiveržė ilgai rusenusi kova dėl valdžios tarp de facto prezidento Abdelo Fattaho al-Burhano ir viceprezidento Mohammedo Hamdano Daglo. Abu generolai 2021 m. buvo kartu užgrobę valdžią, tačiau vėliau tapo konkurentais.

Susirėmimai daugiausiai vyksta Chartume ir gretimuose miestuose bei Darfūro regione šalies vakaruose. Konflikto šalys dažnai susiremia netoli gyvenamųjų teritorijų. Nors jau būta ne vieno susitarimo dėl paliaubų, jie vis būna pažeidžiami.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nuo konflikto pradžios Sudane užfiksuotos mažiausiai 53 atakos prieš sveikatos priežiūros įstaigas. JT taip pat skaičiuoja, kad iki rugpjūčio pradžios dėl mūšių buvo perkelta 3 mln. žmonių. 880 tūkst. gyventojų pasitraukė į kaimynines šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.