Danija dar savaitei pratęsė dėl Korano deginimo sugriežtintą pasienio kontrolę

Dėl neseniai įvykusių Korano deginimų ir jų poveikio saugumui keliautojai, kertantys Danijos sieną su Vokietija ir Švedija, dar savaitę bus intensyviau tikrinami pasienyje.

Koranas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Koranas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 2:01 PM

Danija pratęsia sugriežtintą pasienio kontrolę mažiausiai iki rugpjūčio 17 dienos, trečiadienį pranešė Danijos teisingumo ministerija.

Praėjusį ketvirtadienį prie sienų su Vokietija ir Švedija buvo pradėta dislokuoti daugiau Danijos policijos pareigūnų.

Šis žingsnis reiškia, kad daugiau žmonių, įvažiuojančių į Daniją, turės parodyti savo pasus arba asmens tapatybės korteles.

Labiausiai apkrautose Vokietijos ir Danijos pasienio perėjose Padborge, Kruzoje ir Friosleve nuolat dirba darbuotojai, atliekantys pasienio patikras. Pasak ministerijos, sprendimas priimtas remiantis Danijos vidaus žvalgybos tarnybos PET rekomendacijomis.

Pastaraisiais mėnesiais keli antiislamiški protestai Švedijoje ir Danijoje, per kuriuos buvo trypiamas ir deginamas Koranas, sukėlė protestus musulmoniškose šalyse ir sudarė diplomatinių problemų abiem Skandinavijos valstybėms.

Korano deginimą vykdo nedidelės grupės, siekiančios išprovokuoti musulmonus. Abiejose šalyse šie protestai laikomi žodžio laisvės išraiška, todėl nebuvo uždrausti.

Tačiau Kopenhagos ir Stokholmo vyriausybės dabar vertina, kokiu mastu tam tikrais atvejais tokius veiksmus būtų galima teisiškai uždrausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.