Prancūzijoje suimtas vyras, 12 metų nelaisvėje laikęs savo žmoną: rado pusnuogę, sužalotą ir nuskusta galva

55 metų vyras iš Vokietijos buvo suimtas paaiškėjus, kad, kaip įtariama, 12 metų laikė nelaisvėje savo žmoną jų namuose Prancūzijoje, praneša BBC. Kai ją rado buto miegamajame, moteris, taip pat vokietė, buvo nuoga, nuskusta galva, su daugybe sužalojimų, įskaitant kaulų lūžius, agnetūrai AFP sakė Prancūzijos policijos šaltinis.

Prancūzijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Prancūzijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
 Įėjimas į butą, kuriame rasta, kaip įtariama, nelaisvėje laikyta moteris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Įėjimas į butą, kuriame rasta, kaip įtariama, nelaisvėje laikyta moteris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-08-09 11:53, atnaujinta 2023-08-09 12:01

Policija teigė, kad miegamasis, kuriame buvo rasta moteris, Forbacho rezidencijoje, esančioje netoli sienos su Vokietija, buvo atitvertas metaline viela.

Vokietis sulaikytas įtariant jį pagrobimu ir kitais nusikaltimais. Manoma, kad 53 metų moteris gavo galimybę pasinaudoti telefonu ir paskambino policijai Vokietijoje, kuri perspėjo kolegas prancūzus, sakė šaltinis.

Po apžiūros vietos prokuroras Olivieras Glady apibūdino moters sveikatą kaip „blogą“. Jis taip pat sakė, kad bute buvo maždaug devynios katės.

Prokuroras sumenkino Prancūzijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad bute buvo metaliniai strypai, kuriais buvo įkalinta žmona, sakydamas, kad jie iš tikrųjų buvo skirti užtikrinti, kad nepabėgtų katės.

O.Glady taip pat teigė, kad policijai radus moterį nebuvo jokių kraujo ar smurto pėdsakų, o tai prieštarauja ankstesniems pranešimams.

Jis sakė, kad vyras buvo bedarbis ir anksčiau dirbo Vokietijos pramonėje.

Įtariamasis šiuo metu laikomas rytiniame Prancūzijos mieste Metze, pranešė transliuotojas BFMTV.

Vokietijos laikraštis „Bild“ apklausė kaimynus, kurie teigė, kad vyras jiems sakė, jog jo žmona serga vėžiu ir „rėkia iš skausmo dėl savo ligos“.

Kaimynė Alicija AFP sakė, kad moteris niekada neišeidavo iš namų. Nors ji girdėjo šauksmus, manė, kad juos sukėlė liga. Ji apibūdino vyrą kaip „labai mandagų, malonų“.

Kita liudininkė Erika, gyvenanti netoliese esančioje gatvėje, sakė, kad paskutinį kartą moterį matė „gal prieš 10 metų“, ir manė, kad „gal ji mirė arba išsikraustė“.

Prancūzijos žiniasklaidos pranešimuose taip pat teigiama, kad policija bute rado dienoraščio tipo sąsiuvinį, kuriame, kaip manoma, vyras užsirašinėjo savo veiksmus, įskaitant atvejus, kai davė žmonai maisto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.