Ekvadoro kandidatas į prezidentus nušautas po mitingo: šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis

Trečiadienį vakare, po mitingo, surengto sostinėje Kite, buvo nušautas Ekvadoro kandidatas į prezidentus Fernando Villavicencio, pranešė aukščiausi šalies pareigūnai.

Ekvadoro kandidatas į prezidentus nušautas po mitingo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Ekvadoro kandidatas į prezidentus nušautas po mitingo.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-10 08:18, atnaujinta 2023-08-10 09:58

Prezidentas Guillermo Lasso savo pareiškime, paskelbtame „X“, dėl F. Villavicencio mirties apkaltino „organizuotą nusikalstamumą“ ir pažadėjo patraukti kaltininkus atsakomybėn.

„Pasipiktinęs ir sukrėstas kandidato į prezidentus Fernando Villavicencio nužudymo, – rašė jis. – Dėl jo atminimo ir kovos užtikrinu, kad šis nusikaltimas neliks nenubaustas“. Jis taip pat nusiuntė užuojautą kandidato žmonai ir dukterims.

Kiek vėliau ketvirtadienį G. Lasso, po kandidato į prezidentus Fernando Villavicencio nužudymo, visoje šalyje 60-čiai dienų paskelbė nepaprastąją padėtį.

„Ginkluotosios pajėgos nuo šios akimirkos mobilizuojamos visoje šalies teritorijoje, kad užtikrintų piliečių saugumą, ramybę šalyje ir laisvus bei demokratinius rinkimus rugpjūčio 20 dieną“, – sakė G. Lasso kreipimesi, transliuotame per „YouTube“.

Tame pačiame kreipimesi Nacionalinės rinkimų tarybos vadovė pareiškė, kad visuotinių rinkimų data lieka nepakeista.

„Rugpjūčio 20 dieną numatytų rinkimų data lieka nepakeista, laikantis konstitucinių ir teisinių reikalavimų“, – sakė Diana Atamaint bendrame pareiškime su prezidentu G. Lasso, paskelbtame po Saugumo kabineto ir kitų aukštų pareigūnų posėdžio.

59 metų centristas F. Villavicencio buvo vienas iš aštuonių kandidatų pirmajame šalies prezidento rinkimų ture. Jis buvo nužudytas tuo metu, kai ėjo iš stadiono Kito šiaurėje po rinkimų kampanijos mitingo.

Pagrindinis šalies laikraštis „El Universo“ pranešė, kad jis buvo nužudytas „samdomo žudiko stiliumi ir trimis šūviais į galvą“.

Anksčiau šį mėnesį F. Villavicencio skundėsi, kad jam ir jo komandai buvo grasinama.

Naujausių apklausų duomenimis, buvęs žurnalistas ir buvęs parlamento narys F. Villavicencio buvo antras pagal populiarumą, jį rėmė apie 13 proc. rinkėjų, po teisininkės Luisos Gonzalez, kuri yra artima buvusiam kairiųjų pažiūrų prezidentui Rafaeliui Correa.

Pastaraisiais metais Ekvadorą krečia smurto banga, susijusi su prekyba narkotikais, dėl kurios rinkimų proceso įkarštyje jau žuvo vienas meras ir vienas kandidatas į parlamento narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.