Karinė chunta Nigeryje pristatė naują vyriausybę

Karinė chunta Nigeryje pristatė naują šalies vyriausybę. Pučistai, kurie liepos pabaigoje perėmė valdžią, naktį į ketvirtadienį per valstybinę televiziją perskaitė 21 asmens, kurie taps ministrais, pavardes, praneša agentūra „Reuters“.

Karinė chunta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karinė chunta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-10 11:38

Apie naują vyriausybę paskelbta prieš ketvirtadienį planuojamą Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) viršūnių susitikimą Nigerijos sostinėje Abudžoje. Pagrindinis susitikimo klausimas yra galima karinė intervencija, kad būtų atkurta konstitucinė tvarka Nigeryje.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas tuo tarpu pareiškė susirūpinimą dėl prastų sąlygų, kuriomis laikomas nuverstasis šalies prezidentas Mohamedas Bazoumas, ir pareikalavo jį nedelsiant paleisti.

A. Guterresas kritikavo „apgailėtinas sąlygas“, kuriomis nelaisvėje gyvena prezidentas ir jo šeima, sakoma JT pareiškime.

Amerikiečių stotis CNN prieš tai skelbė, kad prieš dvi savaites karių nuverstas M. Bozumas laikomas visiškoje izoliacijoje. Be to, jis esą verčiamas valgyti sausus ryžius ir makaronus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.