Latvijos pareigūnai pasienyje su Baltarusija turėjo panaudoti ginklą

Trečiadienį Latvijos sienos apsaugos tarnybos darbuotojai sulaikė aštuonis nelegalius migrantus: keturis Indijos piliečius ir keturis Irano piliečius, kurie neteisėtai kirto Latvijos ir Baltarusijos sieną, praneša portalas LSM.

Latvijos ir Baltarusijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvijos ir Baltarusijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 3:12 PM, atnaujinta Aug 10, 2023, 4:51 PM

Gautomis žiniomis, stebėdami sienos ruožą Škaunės valsčiuje, Latvijos pasieniečiai aptiko neteisėto sienos kirtimo požymių. Buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi. Troniškų kaimo rajone, pamatę pasieniečius, pažeidėjai mėgino pasislėpti. Kad juos sulaikytų, pareigūnai turėjo panaudoti tarnybinį ginklą ir paleisti į orą įspėjamąjį šūvį.

Incidento vietoje buvo sulaikyti aštuoni vyrai, jie grąžinti į Baltarusijos teritoriją.

Kaip jau buvo pranešta, dėl nelegalios imigracijos didėjimo Vyriausybė praėjusį antradienį nusprendė paskelbti sustiprintą sienos apsaugos sistemos darbo režimą nuo šių metų rugpjūčio 11 d. iki 2024 metų vasario 10 d. keliose administracinėse teritorijose pasienyje su Baltarusija.

Per šį laikotarpį Valstybinė sienos apsaugos tarnyba užtikrins sustiprintą Latvijos ir Baltarusijos sienos priežiūrą, pagalbą pasieniečiams teiks Nacionalinės ginkluotosios pajėgos ir Valstybinė policija.

Tuo metu Lenkijos sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad trečiadienį iš Baltarusijos į Lenkiją bandė nelegaliai patekti 115 žmonių. 

Palenkės vaivadijos Bialovežos užkardos pasieniečių saugomame ruože penki asmenys persikėlė per pasienio upę Pševloką.

Sienos ruožuose, už kurių apsaugą atsakingos Palenkės vaivadijos Melniko ir Dubiče Cerkevnės užkardos, Lenkijos pareigūnus akmenimis apmėtė migrantai, kurie prieš tai mėgino kirsti sieną, bet buvo apgręžti.

Nuo metų pradžios Lenkijos sienos apsaugos tarnyba užfiksavo daugiau kaip 16 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti šalies sieną su Baltarusija.

Pernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.