J. Bidenas pavadino Kiniją „tiksinčia bomba“

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad Kinija dėl didėjančių savo ekonominių problemų yra „tiksinti bomba“. „Kinija daugeliu atvejų yra tiksinti bomba“, – sakė jis renginyje JAV Jutos valstijoje.

J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. Bidenas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 8:34 AM

Šalis „susiduria su sunkumais“, teigė J. Bidenas, turėdamas omenyje didelį nedarbą ir senėjančią visuomenę. Tai esą kelia susirūpinimą, nes „kai blogi žmonės turi problemų, jie daro blogus dalykus“.

Kartu J. Bidenas pabrėžė siekiantis „racionalių“ santykių su Kinija. „Nenoriu nieko blogo Kinijai, tačiau įdėmiai ją seku“, – kalbėjo prezidentas.

JAV šiuo metu mėgina švelninti įtampą tarp abejų šalių. Neseniai Kinijoje lankėsi ir JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas, ir iždo kanclerė Janet Yellen.

Santykiai tarp abiejų didžiausių pasaulio ekonomikų pastaraisiais metais smarkiai pablogėjo. Nesutarimų pirmiausiai yra prekybos ir žmogaus teisių, taip pat Taivano klausimais. Vasarį, be to, diplomatinį skandalą sukėlė spėjamo kinų šnipinėjimo baliono skrydis virš JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.