Kinija skelbia demaskavusi JAV šnipą

Kinija skelbia demaskavusi šnipą, dirbusį JAV Centrinės žvalgybos valdyboje (CŽV). Apie tai penktadienį pranešė valstybinė kinų televizijos stotis CCTV, kuria remiasi agentūra „Reuters“.

JAV ir Kinijos vėliavos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV ir Kinijos vėliavos.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 12:06 PM, atnaujinta Aug 11, 2023, 1:11 PM

Kinijos pilietis esą dirbo kariniame pramonės koncerne. Jam, anot pranešimo, pasiūlyta pinigų ir imigracija į JAV už jautrią karinę informaciją.

Skelbiamais duomenimis, kinas buvo išsiųstas į Italiją kelti kvalifikacijos ir čia susipažino su JAV ambasados darbuotoju. Prieš grįždamas į Kiniją jis esą pasirašė šnipinėjimo susitarimą su JAV. Įtariamasis, pasak CCTV, buvo apmokytas, kad galėtų šnipinėti Kinijoje.

Santykiai tarp abiejų didžiausių pasaulio ekonomikų – JAV ir Kinijos – pastaraisiais metais smarkiai pablogėjo. Nesutarimų pirmiausiai yra prekybos ir žmogaus teisių, taip pat Taivano klausimais. Vasarį, be to, diplomatinį skandalą sukėlė spėjamo kinų šnipinėjimo baliono skrydis virš JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.