Po Rusijos ir Šiaurės Korėjos žinių apie bendradarbiavimą – JAV pareiškimas

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė, kad Rusija pažeistų Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijas, jei sudarytų ginklų sandorį su Šiaurės Korėja, po to, kai abiejų šalių lyderiai paragino glaudžiau bendradarbiauti.

Kim Jong Un, Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kim Jong Un, Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-15 20:27

„Bet koks Šiaurės Korėjos ir Rusijos bendradarbiavimas saugumo srityje ar sudarytas ginklų sandoris, be jokios abejonės, pažeistų visą seriją JT Saugumo Tarybos rezoliucijų“, – sakė Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis.

V. Patelis pabrėžė, kad Rusija, siekdama paremti savo „agresijos karą“ prieš Ukrainą, remiasi kai kuriomis labiausiai atstumtomis pasaulio valstybėmis, tokiomis kaip Šiaurės Korėja ir Iranas.

„Mūsų turima informacija rodo, kad Rusija siekia stiprinti tokio pobūdžio karinį bendradarbiavimą su KLDR“, – teigė jis, turėdamas galvoje oficialų Šiaurės Korėjos pavadinimą (Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika).

Tiek Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, tiek Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas antradienį Šiaurės Korėjos nacionalinio išsivadavimo dienos proga paskelbtuose pranešimuose kalbėjo apie glaudesnius ryšius.

Tokie pareiškimai nuskambėjo po Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu apsilankymo Pchenjane.

Rusijos agentūros: Šiaurės Korėja ragina glaudžiau bendradarbiauti su Maskva gynybos srityje

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paragino savo šalį stiprinti bendradarbiavimą su Rusija saugumo srityje, antradienį per saugumo konferenciją netoli Maskvos, kaip skelbia Rusijos naujienų agentūros, teigė jo vadovaujamas gynybos ministras.

Kim Jong Unas „pabrėžė, kad būtina toliau plėtoti taktinį ir strateginį abiejų šalių bendradarbiavimą ir sąveiką gynybos bei saugumo srityse“, teigiama Šiaurės Korėjos gynybos ministro pranešime, kurį citavo Rusijos valstybinė agentūra „RIA Novosti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.