Kuriozas koncerto Sakartvele metu: garsus muzikantas rusus ir kartvelus pavadino broliais Sulaukė aršios minios reakcijos

Grupė „The Killers“ atsiprašė po to, kai pagrindinis vokalistas Brandonas Flowersas buvo išpeiktas už tai, kad per koncertą Sakartvele į sceną atsivedė gerbėją iš Rusijos ir paragino minią galvoti vieni apie kitus kaip apie „brolius ir seseris“.

Brandonas Flowersas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Brandonas Flowersas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 7:38 PM

Antradienio vakarą Batumyje vykusio koncerto pabaigoje grupė pakvietė vyrą groti būgnais per dainą „For Reasons Unknown“.

„Mes nežinome šio krašto etiketo, bet šis vaikinas yra rusas, – tarė B. Flowersas miniai, kuri atsakė švilpimo ir plojimų mišiniu. – Jūs neprieštaraujate, kad čia ateitų rusas?“

Jau po atliktos dainos B. Flowersas kalbėjo apie incidentą ir sulaukė papildomų koncerto lankytojų šūksnių.

„Negalite atpažinti, kai kas nors yra jūsų brolis? Jis nėra jūsų brolis? – klausė jis. – Mes visi skirtingi dėl savo šalių sienų? Ar aš nesu jūsų brolis, nes esu iš Amerikos?“

B. Flowersas tęsė, ragindamas publiką švęsti, „kad esame čia kartu“.

„Nenoriu, kad tai taptų bjauru, – bandė gelbėtis amerikietis. – Ir aš matau jus kaip savo brolius ir seseris“.

Pranešama, kad daugelis žmonių protestuodami paliko stadioną, nors, remiantis naudotojų sukurta koncertų duomenų baze Setlist.fm, „The Killers“ grojo iki pat savo pasirodymo pabaigos.

Po 2008 m. invazijos Rusija ir toliau okupuoja 20 proc. Sakartvelo teritorijos. Nuo 2022 m. ir prasidėjus Rusijos karui su Ukraina, į Gruziją, nuolatos plūsta rusai, turintys vietinės valdžios palaikymą.

„Gerieji Sakartvelo žmonės, niekada neketinome nieko įžeisti! – vėliau grupė rašė pareiškime. – Turime ilgametę tradiciją kviesti žmones groti būgnais ir nuo scenos atrodė, kad pirminė minios reakcija rodė, jog jie neprieštarauja šio vakaro publikos dalyviui.“

Grupė teigė, kad B. Flowerso komentarai scenoje „turėjo omenyje, kad visi „The Killers“ klausytojai ir gerbėjai yra „broliai ir seserys“, tačiau jie pripažino, kad ši prasmė „gali būti neteisingai suprasta“.

„Mes esame su jumis ir tikimės netrukus sugrįžti“, – sakė jie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.