Latvija atšaukia pasieniečius iš atostogų dėl padėties pasienyje su Baltarusija

Dėl įtemptos situacijos Latvijos ir Baltarusijos pasienyje Latvijos pasieniečiai atšaukiami iš atostogų. Kitiems Sienos apsaugos tarnybos darbuotojams atšaukiamos suplanuotos kasmetinės atostogos. Pasieniečiai paprašė ir kariuomenės pagalbos.

 Latvija atšaukia pasieniečius iš atostogų dėl padėties pasienyje su Baltarusija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvija atšaukia pasieniečius iš atostogų dėl padėties pasienyje su Baltarusija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 7:53 AM

Tai antradienį žurnalistams pareiškė Latvijos sienos apsaugos tarnybos vadovas Guntis Pujatas, praneša portalas LSM.

„Mes konstatuojame labai didelį pažeidėjų skaičių. Vakar jų buvo 96, šiandien jau 76. Kyla rizika, kad su turimais ištekliais kai kurių pažeidėjų nepavyks sulaikyti. Todėl paskelbiau papildomų Sienos apsaugos tarnybos pajėgų mobilizaciją. Į pagalbą tiems pareigūnams, kurie stengiasi įveikti krizę, siunčiami papildomi pasieniečiai iš kitų ruožų – galima sakyti, iš visos Latvijos. Taip pat kreipiausi į Nacionalines ginkluotąsias pajėgas ir Valstybės policiją dėl papildomos paramos. Jų atsakymas buvo teigiamas“, – sakė G. Pujatas.

Pasak Sienos apsaugos tarnybos atstovų, stiprinti pajėgas pasienyje reikia ir dėl to, kad Baltarusijos pareigūnai vis aktyviau padeda nelegaliems migrantams.

Nacionalinės ginkluotosios pajėgos informavo, kad gynybos ministrės Inaros Murniecės įsakymu kariškiai padės pasieniečiams užkirsti kelią nelegalių migrantų mėginimams patekti į Latviją.

Be to, Nacionalinės ginkluotosios pajėgos kartu su sąjungininkais planuoja karines pratybas Latgaloje. Rugsėjo 5–spalio 2 dienomis įvyks plataus masto manevrai „Namejs 2023“, kuriuose dalyvaus daugiau kaip 8500 kariškių ir savanorių, o prieš tai rugpjūčio 19–20 dienomis bus surengti Latgalos 3-iosos savanorių brigados pėstininkų taktiniai mokymai. Tai taip pat didina kariškių skaičių regione, pažymėjo gynybos ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.