Žiniasklaida: Kursko ir Zaporožės atominėms elektrinėms iškilo grėsmė – V. Putinas leido sukelti dvigubą katastrofą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiomis dienomis davė nurodymą atnaujinti pasirengimą technogeninei katastrofai Kursko atominėje elektrinėje, rusai ketina įgyvendinti nusikalstamą planą rugpjūčio pabaigoje-rugsėjo pradžioje.

Zaporožės AE ir V. Putinas.<br>lrytas.lt koliažas.
Zaporožės AE ir V. Putinas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 11:19 AM

Tai pranešė „Telegram“ kanalas „General SVR“, kuriuo remiasi UNIAN.

Pasak „General SVR“, beveik „kartu su technogenine katastrofa Kursko jėgainėje panaši akcija rengiama ir Zaporožės atominėje elektrinėje“. „Rusijos vadovybė paskelbs dvigubą katastrofą „teroristine ataka“ prieš branduolinius objektus ir dėl to apkaltins Ukrainą“, – pažymi kanalas.

Anot jo, Rusijos lyderis yra pasirengęs išprovokuoti didžiulių Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių teritorijų radiacinę taršą, milžiniškas civilių aukas, kad jo šalis išeitų iš strateginės aklavietės, kurioje atsidūrė per plataus masto karą prieš Ukrainos valstybę.

Publikacijoje pažymima, kad diktatorius reikalauja „efektyvaus“ ir greito problemos sprendimo, nes neturi laiko „laukti stebuklo iš Rusijos kariuomenės“ – „jis sunkiai serga ir neturi jokių galimybių pasveikti“. Pasak žiniasklaidos, Rusijos vadovas mano, kad problemą padėtų išspręsti „dar didesnės krizės sukėlimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.