Kad išvengtų audros, Rusijos keleiviniams lėktuvams leista įskristi į ES oro erdvę

Kad išvengtų audros, trys Rusijos keleiviniai lėktuvai, gavę specialų leidimą, įskrido į Suomijos ir Estijos oro erdvę. Rusijos oro transporto agentūra „Rosaviacija“ ketvirtadienį paskelbtame pranešime padėkojo už kaimyninių ES šalių pagalbą.

Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lėktuvas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2023, 9:44 PM, atnaujinta Aug 17, 2023, 9:45 PM

ES dėl Rusijos invazijos į Ukrainą yra uždariusi savo oro erdvę rusų lėktuvams. Anot duomenų, minėti orlaiviai priklausė Rusijos oro bendrovėms „Rossija“, „Ural Airlines“ ir „Nordwind“ ir trečiadienį skrido iš ir į Kaliningradą.

Skrisdami į Kaliningradą, Rusijos lėktuvai dėl jiems uždarytos ES oro erdvės turi daryti lankstą virš Baltijos jūros. Virš Suomijos įlankos yra tik siauras tarptautinės oro erdvės koridorius tarp Suomijos šiaurėje ir Estijos pietuose.

Suomijos transporto tarnyba „Fintraffic“ patvirtino, kad lėktuvams buvo padaryta išimtis. Dėl audros lėktuvai buvo priversti nukrypti nuo planuoto maršruto, sakė atstovė Leena Huhtamaa, kurią cituoja radijo stotis „Yle“. Rusijos ir Baltarusijos lėktuvai, anot jos, gali pasinaudoti Suomijos oro erdve tik ekstra atvejais, tarp kurių yra ir pavojingų orų sąlygų išvengimas.

Estija leido Rusijos lėktuvams įskristi į savo oro erdvę, pranešė ir radijo stotis Taline, tačiau detalių nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.