A. Navalnas paragino Rusijos žmones: „Mums reikia žengti žingsnį atgal“

Kalinamas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pirmadienį paragino savo šalininkus ir rinkėjus kitą mėnesį šalyje vyksiančiuose vietos valdžios rinkimuose nebalsuoti už Kremliaus remiamus kandidatus.

A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2023, 3:54 PM

„Mano manymu, dabartinėje situacijoje mums reikia žengti žingsnį atgal ir grįžti prie strategijos balsuoti už bet kurį kandidatą, išskyrus „Vieningająją Rusiją“, – tinklaraščio įraše pareiškė A. Navalnas, omenyje turėdamas Rusijos valdančiąją partiją. Opozicionierius perspėjo, kad artėjančio balsavimo metu gali vykti plataus masto sukčiavimas.

A. Navalnas kalbėjo apie balsavimo strategiją „Smart Voting“, kurią per ankstesnius rinkimus sumanė opozicija, siekdama sutelkti paramą kandidatams ne iš valdančiosios partijos. Kalinamas Kremliaus kritikas nurodė, kad ši strategija ir ją praktikuojantys žmonės yra „geriausias opozicijos įrankis ir geriausia galimybė“. Rugsėjį vyksiančiame balsavime, be kita ko, bus renkamas Maskvos meras ir įvairių regionų gubernatoriai.

Po to, kai praėjusiais metais Maskva įsiveržė Ukrainą, Rusijos pareigūnai suintensyvino susidorojimą su kritiškais balsais. Iš šalies pasitraukė dešimtys opozicijos aktyvistų, o penktadienį vienas Rusijos teismas skyrė vienam iš nepriklausomos rinkimų stebėjimo grupės „Golos“ vadovų kardomąjį kalinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.