Neeilinis ukrainiečių laimikis: rusų sraigtasparnio pilotas pats pasidavė į gynėjų rankas

Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8 nusileido vienoje iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių bazių, pranešė portalo censor.net vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

 Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8.<br> Imago images/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8.<br> Imago images/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 4:38 PM

„Censor.Net“ šaltiniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybėje patvirtina Rusijos tinklaraštininkų informaciją, kad į vieną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų bazių prieš kurį laiką atskrido Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8, – rašė jis savo „Facebook“ puslapyje.

Pažymima, kad sraigtasparnis yra visiškai nepažeistas ir gali būti naudojamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms po išsamios įrangos apžiūros ir tyrimo.

„Ukrayinska Pravda“ šaltiniai specialiosiose tarnybose tvirtina, kad šis incidentas buvo ilgalaikės Ukrainos gynybos žvalgybos specialiosios operacijos rezultatas. Pranešama, kad pasiduoti nusprendė tik rusų pilotas.

„Tai buvo Ukrainos gynybos žvalgybos specialioji operacija, trukusi daugiau nei 6 mėnesius. Ukrainos žvalgyba įviliojo Mi-8 AMTSh pilotą į Ukrainą. Lėktuvas skraidė tarp dviejų oro bazių ir gabeno naikintuvų orlaivių Su-27 ir Su-30 SM dalis. Kartu su pilotu lėktuve buvo du įgulos nariai, kurie nežinojo, kur iš tikrųjų skrenda sraigtasparnis“, – rašo laikraštis.

Teigiama, kad „Mi-8“ nusileido viename iš Charkovo srities aerodromų.

Pasirodžiusią informaciją patvirtino ir Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrijus Jusovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.