V. Putinas pakvietė šalių lyderius į BRICS viršūnių susitikimą Rusijoje 2024 m.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl karo prieš Ukrainą asmeniškai nedalyvauja šiųmečiame BRICS šalių viršūnių susitikime Pietų Afrikoje – tačiau kitą aukščiausio lygio konferenciją nori surengti pats. Savo kalboje, kuri trečiadienį vaizdo ryšiu buvo transliuojama susitikimo Johanesburge dalyviams, V. Putinas pakvietė BRICS šalių narių – Brazilijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos – atstovus 2024 m. spalį atvykti į Kazanę Rusijoje. Konkreti data esą bus suderinta diplomatiniais kanalais.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2023, 3:18 PM

Kitais metais Rusijai pirmininkaujant BRICS, bus surengta daugiau kaip 200 politinių, ekonominių ir visuomeninių renginių, paskelbė V. Putinas.

Į šiųmetį didžiausių besiformuojančios rinkos ekonomikos šalių susitikimą, kurs dar truks iki ketvirtadienio, V. Putinas nevyko, nes dėl spėjamų karo nusikaltimų Ukrainoje Tarptautinis Baudžiamasis Teismas yra išdavęs jo arešto orderį. Todėl Kremliaus šeimininkui Johanesburge būtų grėsęs suėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.