​Rusiją papiktino J. Bideno pastabos dėl J. Prigožino lėktuvo katastrofos

Penktadienį Rusija papriekaištavo JAV Prezidentui Joe Bidenui už tai, kad jis išreiškė nuostabą dėl to, jog per lėktuvo katastrofą žuvo „Wagner“ samdinių vadas Jevgenijus Prigožinas, ir įspėjo, kad Vašingtonui nedera daryti tokių pastabų, rašo „Reuters“.

Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 2:22 PM

J. Bidenas trečiadienį pareiškė, kad jo nenustebino pranešimai apie J. Prigožino žūtį, ir pridūrė, kad šalyje nedaug kas vyksta be Rusijos prezidento Vladimiro Putino žinios.

„Tikrai nežinau, kas nutiko, bet nesu nustebęs, – teigė JAV lyderis. – Rusijoje nedaug kas vyksta, už ko nestovi V. Putinas.“

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas sakė, kad tokios pastabos iliustruoja Vašingtono nepagarbą diplomatijai.

„Vis dėlto, mano nuomone, JAV prezidentui nedera kalbėti apie tokius tragiškus įvykius“, – S. Riabkovo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra TASS.

V. Putinas ketvirtadienį pareiškė užuojautą J. Prigožino šeimai ir pavadino jį talentingu verslininku, kuris mokėjo rūpintis savo interesais ir, paprašytas, galėjo prisidėti prie bendro reikalo.

Tačiau jis taip pat apibūdino „Wagner“ lyderį kaip ydingą asmenybę, padariusią keletą blogų klaidų.

„J. Prigožiną pažįstu seniai, nuo 1990-ųjų pradžios. Tai buvo sudėtingo likimo žmogus, gyvenime padaręs rimtų klaidų, bet ir siekęs reikiamų rezultatų – ir dėl savęs, ir tada, kai aš jo prašydavau, dėl bendro reikalo, kaip antai pastaraisiais mėnesiais“, – teigė V. Putinas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.