D. Trumpas suimtas, paleistas už užstatą, paskelbta jo, kaip nusikaltėlio, nuotrauka

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį Džordžijos kalėjime buvo suimtas dėl kaltinimų reketu ir sąmokslu ir paleistas už 200 000 JAV dolerių užstatą po to, kai buvo padaryta istorinė jo, kaip nusikaltėlio, veido nuotrauka.

 Šerifo biuro išplatintoje nuotraukoje jis, apsirengęs tamsiai mėlynu kostiumu, baltais marškiniais ir raudonu kaklaraiščiu, rūsčiai žvelgia į kamerą.<br> Scanpix nuotr.
 Šerifo biuro išplatintoje nuotraukoje jis, apsirengęs tamsiai mėlynu kostiumu, baltais marškiniais ir raudonu kaklaraiščiu, rūsčiai žvelgia į kamerą.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 7:51 AM

D. Trumpas, kuris su dar 18 kaltinamųjų kaltinamas sąmokslu siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus šioje pietinėje valstijoje, Atlantos Fultono apygardos kalėjime praleido mažiau nei 30 minučių, o paskui su automobilių kolona išvyko į oro uostą.

Kaip ir kiti iki šiol pasidavę bylos kaltinamieji, 77 metų D. Trumpas buvo nufotografuotas – tai pirmas toks atvejis bet kuriam pareigas einančiam ar buvusiam JAV prezidentui.

Šerifo biuro išplatintoje nuotraukoje jis, apsirengęs tamsiai mėlynu kostiumu, baltais marškiniais ir raudonu kaklaraiščiu, rūsčiai žvelgia į kamerą.

Kalbėdamas su žurnalistais po sulaikymo D. Trumpas, kuris yra 2024 metų respublikonų kandidato į prezidentus favoritas, sakė, kad tai „labai liūdna diena Amerikai“. „Tai, kas čia įvyko, yra teisingumo parodija, – sakė jis. – Aš nieko blogo nepadariau“.

D. Trumpas platformoje „Truth Social“ paskelbė savo nuotrauką su prierašu „Trukdymas rinkimams“ ir nuoroda į savo kampanijos svetainę.

Po kurio laiko jis taip pat paskelbė ją „X“ – buvusiame tviteryje, mėgstamiausia D. Trumpo tribūna iki tol, kol jam nebuvo uždrausta ja naudotis po 2021 metų sausio 6 dieną jo šalininkų minios surengto JAV Kapitolijaus šturmo.

Fultono apygardos kalėjime D. Trumpui buvo suteiktas kalinio numeris PO1135809, o jo ūgis nurodytas šešios pėdos ir trys coliai (1,9 metro), svoris – 215 svarų (97 kilogramai), o plaukų spalva – „šviesūs arba šiaudų spalvos“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.