Ispanijos uoste bananų dėžėse aptiktas rekordinis kokaino kiekis – 9,5 tonos

Ispanijos tarnybos skelbia konfiskavusios rekordinį kokaino kiekį – 9,5 tonos. „Tai iki šiol didžiausias paslėptas kokaino krovinys“, kada nors aptiktas Ispanijoje, penktadienį pranešė ispanų policija ir muitinė. Kvaišalai iš Ekvadoro trečiadienį aptikti Pietų Ispanijos Alchesiraso miesto uoste konteineryje-šaldytuve su bananų dėžėmis.

 Ispanijos uoste konfiskuotas rekordinis kokaino kiekis – 9,5 tonos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanijos uoste konfiskuotas rekordinis kokaino kiekis – 9,5 tonos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 6:28 PM

Bendrame pareiškime muitinė ir policija kalbėjo apie „beprecedentį smūgį vienai didžiausių pasaulyje nusikalstamų organizacijų, susijusių su kokaino platinimu“. Tačiau kokia tai organizacija, neatskleista. Kaip gavėjai esą buvo numatyti svarbiausi nusikalstami tinklai Europoje: krovinyje rasta daugiau kaip 30 Europos nusikalstamų grupuočių logotipų, sakoma pranešime.

Narkotikai dažnai gabenami vaisių siuntose. Kartu su Belgija ir Nyderlandais Ispanija yra vienas didžiausių iš Pietų Amerikos kontrabanda gabenamo kokaino perkrovimo taškų. Liepą Nyderlandų tarnybos Roterdamo uoste konfiskavo per 8 tonas kokaino – jis taip pat buvo paslėptas bananų konteineryje iš Ekvadoro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.