Izraelyje tūkstančiai moterų protestavo prieš segregaciją lyties pagrindu

Ketvirtadienį viename daugiausiai žydų ultraortodoksų apgyvendintame Tel Avivo priemiestyje vyko tūkstantinis moterų protestas prieš, jų pačių teigimu, segregaciją lyties pagrindu, kurią stiprina Izraelio dešiniojo sparno religinė vyriausybė.

Protestai Izraelyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Izraelyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 1:58 PM

Protesto Bene Barake dalyviai buvo nešini plakatais ir Izraelio vėliavomis. Pasak Izraelio žiniasklaidos, būta keleto nedidelių konfrontacijų. Dešimtys gyventojų susirinko į kontrprotestą.

Moterų demonstracijos organizatoriai kaltino premjero Benjamino Netanyahu vyriausybę noru „pakeisti liberalų Izraelio veidą“ ir paversti Izraelį „religingesne, diskriminuojančia ir lygybės stokojančia šalimi“. Tai esą liudija „iniciatyvos užtikrinti segregaciją lyties pagrindu ir moterų išstūmimą iš viešosios erdvės“.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelyje buvo pranešta apie bandymus suvaržyti moteris viešosiose erdvėse. Vienu iš atvejų autobuso vairuotojas Ašdodo mieste nuvedė paauglių mergaičių grupę į autobuso galą ir davė joms užklotų, kad šios prisidengtų. Per dar vieną incidentą moteriai iš viso nebuvo leista įlipti į autobusą.

Nepaisant to, B. Netanyahu, spaudžiamas visuomenės, vėliau aiškiai pasisakė prieš šiuos incidentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.