S. Lavrovą supykdė klausimai apie J. Prigožiną: vietoj atsakymo – keiksmažodis

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas neatsakė į televizijos kanalo „Nastojaščije vremia“ korespondento klausimą apie tai, kokią įtaką Maskvos interesams Afrikoje gali turėti galima „Wagner“ grupuotės vadovo Jevgenijaus Prigožino mirtis.

Korespondentas užduoda klausimus Sergejui Lavrovui. Pietų Afrikos Respublika, 2023 m. rugpjūčio 24 d.<br>Stop kadras.
Korespondentas užduoda klausimus Sergejui Lavrovui. Pietų Afrikos Respublika, 2023 m. rugpjūčio 24 d.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 12:12 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 12:57 PM

„Nastojaščije vremia“ žurnalistas klausimą S. Lavrovui uždavė, kai Rusijos užsienio reikalų ministras su palyda ėjo koridoriumi link lifto per BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą Johanesburge.

„Iš kur čia jūsų tiek priviso, b**t?“ – atsakė ministras, kurio atsakymą cituoja „Nastojaščije vremia“.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ragino sutelkti dėmesį į faktus, o ne į Vakarų žiniasklaidos pranešimus, įvykus „Wagner“ įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino lėktuvo katastrofai.

„Aš nesekiau, ką jie rašė, sakė ir rodė šia tema, ir man labai sunku iš čia komentuoti. Iškart pradėtas tyrimas, iškelta byla, dirba tyrėjai. Siūlyčiau sutelkti dėmesį į faktus, o ne į tai, ką sako Vakarų žiniasklaida“, – komentare laidai „Moskva.Kreml.Putin“ televizijos kanale „Rossija-1“ sakė S. Lavrovas.

Birželio pabaigoje, po nepavykusio maišto, „Wagner“ samdiniai persikėlė į Baltarusijos teritoriją. Pats J. Prigožinas anksčiau sakė, kad baigus „Wagner“ veiklą kare prieš Ukrainą dalis kovotojų išvyks į Afriką.

Neseniai „Telegram“ kanaluose, susijusiuose su grupe „Wagner“, pasirodė J. Prigožino vaizdo pranešimas. Jame jis sakė, kad yra vienoje iš Afrikos šalių. Kur ir kada tiksliai buvo nufilmuotas vaizdo įrašas, J. Prigožinas neatskleidė.

Rugpjūčio 23 d. Tverės srityje sudužo J. Prigožinui priklausantis verslo lėktuvas su 10 žmonių. Keleivių sąraše buvo „Wagner“ įkūrėjas ir samdinių vadas Dmitrijus Utkinas. 

Žiniasklaidoje svarstomos versijos, kad lėktuve įvyko sprogimas arba kad lėktuvą numušė priešlėktuvinės gynybos sistemos.

Saugumo klausimais besispecializuojantis BBC žurnalistas Frankas Gardneris, remdamasis šaltiniais Didžiosios Britanijos karinėse struktūrose, tviteryje pažymėjo, kad už lėktuvo katastrofos slypi Rusijos federalinė saugumo tarnyba.

Parengta pagal „Radio Svoboda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.