Estijos premjerės vyras traukiasi iš pervežimų verslo, ji pati atsistatydinti neketina

Estijos ministrės pirmininkės Kajos Kallas vyras pareiškė, kad parduos visas savo transporto bendrovės „Stark Logistics“ akcijas, atsistatydins iš jos valdybos, nutrauks sutartį ir atsisakys „bet kokių kitų pareigų ir įsipareigojimų“.

K. Kallas neketina trauktis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
K. Kallas neketina trauktis.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2023, 7:56 AM

K. Kallas vyras Arvo Hallikas paskelbė, kad kilus politiniam skandalui planuoja parduoti jam priklausančias logistikos bendrovės, užsiimančios krovinių pervežimu į Rusiją, akcijas. Tai penktadienį pranešė Estijos žiniasklaida, remdamasi A. Halliko rašytiniu pareiškimu.

„Žiniasklaidoje kilo susidomėjimas, ir aš suprantu, kad mano veikla bendrovėje „Stark Logistics“, kuri vykdė pervežimus iš Estijos į Rusiją mūsų klientui AS „Metaprint“, sukėlė klausimų, kurie, nepriklausomai nuo atsakymų, daro įtaką mano žmonos darbui, – pareiškimą citavo Estijos valstybinio transliuotojo portalas ERR. – Todėl šiandien su kitais „Stark Logistics“ akcininkais susitariau, kad nedelsdamas parduosiu visas savo turimas akcijas, taip pat atsistatydinsiu iš bendrovės valdybos, nutrauksiu savo, kaip finansų vadovo, darbo sutartį, atsisakysiu visų kitų pareigų ir įsipareigojimų ir perduosiu juos kitiems darbuotojams“.

Verslininkas atsiprašė dėl susidariusios situacijos ir jos padarytos žalos savo žmonai. Jis patvirtino, kad K. Kallas nežinojo apie jo verslo veiklą.

„Šią savaitę, atsižvelgdami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, visa tai aptarėme, ir jos vertinimas buvo aiškus – jokios aplinkybės nepateisina šių pervežimų vykdymo. Tačiau pervežimų sustabdymas man nebėra pakankamas žingsnis“, – sakė A. Hallikas, pridurdamas, kad tokiomis aplinkybėmis jam būtų geriau visiškai atsisakyti „Stark Logistics“ akcijų paketo ir darbo bendrovėje.

Pati K. Kallas portalui ERR pektadienį pareiškė, kad neketina atsistatydinti iš ministro pirmininko pareigų dėl skandalo, susijusio su jos vyro įmone. Verslą Rusijoje su nesankcionuotais produktais ji apibūdino kaip moralinio kompaso klausimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.