Latvijos saugumo tarnyba: Rusija bando verbuoti Ukrainos pabėgėlius pasienio punktuose

Latvijos valstybės saugumo tarnyba pareiškė, kad Rusijos žvalgybos agentai pasienyje bandė užverbuoti ukrainiečių pabėgėlius.

Latvijos ir Rusijos pasienis.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Latvijos ir Rusijos pasienis.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2023, 4:43 PM

Apie tai pranešė Ukrainos naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi portalo „Delfi“ informacija.

Pasak Latvijos saugumo tarnybos, nustatytų atvejų analizės rezultatai rodo, kad bandymai verbuoti pabėgėlius dažniausiai vyksta įprasto sienos kirtimo Rusijos teritorijoje metu.

Pasieniečiais apsimetę Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotojai ilgai ir išsamiai klausinėja pabėgėlius, domisi jų biografijomis, ryšiais su Ukrainos saugumo pajėgomis ir naujausiais įvykiais karo zonose.

Pabėgėliams užduodami klausimai apie Ukrainos pajėgų dislokavimą, taktiką ir Vakarų paramą, siekiant gauti informacijos, kuri praverstų planuojant būsimus smūgius. Daugeliu atvejų nuodugnios apklausos tikslas yra rinkti informaciją, bet kai kuriais atvejais po jos seka ir atviras verbavimas.

Latvijos saugumo agentūra reguliariai informuoja visuomenę apie didelę verbavimo ir žvagybinės informacijos rinkimo riziką Rusijos ir Baltarusijos teritorijoje. Pareigūnai dar kartą ragina Latvijos gyventojus į šias šalis nekeliauti.

Kaip skelbė „Ukrinform“, Lenkijos teisėsauga demaskavo Rusijos specialiųjų tarnybų užverbuotą pabėgėlių iš Ukrainos grupę, kuri turėjo stebėti ginklų siuntas į Ukrainą ir rengti sabotažo planus Lenkijos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.