Pentagonas siekia atsverti Kinijos kariuomenės kiekybinį pranašumą bepiločiais orlaiviais

Pentagonas planuoja per ateinančius dvejus metus dislokuoti tūkstančius bepiločių orlaivių, kurie padėtų atsverti Kinijos personalo ir karinės technikos kiekybinį pranašumą, pirmadienį pranešė aukšta JAV gynybos pareigūnė.

Dronas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Dronas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 10:15 PM

Pagrindinis Pekino pranašumas yra „masiškumas: daugiau laivų, daugiau raketų, daugiau žmonių“, – sakė gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks karinių technologijų konferencijoje Vašingtone.

„Mes atremsime PLA masę savo mase, bet mūsų masė bus sunkiau prognozuojama, sunkiau pasiekiama, sunkiau įveikiama“, – sakė ji, turėdama omenyje Kinijos kariuomenę.

Tikslas – „per artimiausius 18–24 mėnesius įdiegti daugiatūkstantinio masto sekinamąsias autonomines sistemas įvairiose kariuomenės operacijų srityse“, – sakė K. Hicks.

JAV teigia, kad Kinija yra joms svarbus iššūkis, ir siekia atgrasyti Pekiną nuo konflikto, ypač dėl demokratinės savivaldžios Taivano salos. Kinija tvirtina, kad Taivanas yra jos nuosavybė, ir jau seniai žada vieną dieną užimti šią teritoriją, prireikus – ir jėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.