R. T. Erdoganas ketina vykti į Rusiją pokalbių su V. Putinu

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas „netrukus“ vyks į Rusiją, kad su kolega Vladimiru Putinu aptartų galimą grūdų susitarimo su Ukraina atnaujinimą. Susitikimas vyks Juodosios jūros Sočio kurorte, pirmadienį Ankaroje sakė R. T. Erdogno partijos AKP atstovas Ömeras Celikas. Turkija tikisi, kad pokalbiai padės užkirsti kelią „gresiančiai maisto krizei“, pridūrė jis.

R. T. Erdoganas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
R. T. Erdoganas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2023, 6:22 PM

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, kad „intensyviai“ rengiamasi susitikimui, tačiau, kaip ir Ö. Celikas, datos neįvardijo.

Naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad Turkijos prezidentas rugsėjo 9 d. vykdamas į G20 viršūnių susitikimą Indijoje sustos Rusijoje.

Maskva liepos viduryje pasitraukė iš grūdų susitarimo, kuris sudarė sąlygas Ukrainai, nepaisant karo, gabenti grūdus Juodąja jūra. Turkija šiuo metu mėgina atgaivinti susitarimą.

Penktadienį Kyjive lankydamasis užsienio reikalų ministras Hakanas Fidanas teigė nematąs tam alternatyvos. Manoma kad H. Fidanas ateinančiomis dienomis vyks į Maskvą, kad aptartų Kremliaus reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.