A. Lukašenka Lenkijos ir Baltijos šalių raginimus išsiųsti „Wagner“ samdinius pavadino „kvailais“

Baltarusijos neteisėtas prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį sukritikavo Lenkiją ir Baltijos šalis už tai, kad jos pareikalavo, jog „Wagner“ samdiniai, persikėlę į Baltarusiją po trumpo maišto prieš Rusijos karinę vadovybę šią vasarą, paliktų šalį.

A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 3:34 PM

„Jie kelia isteriją dėl „Wagner“ privataus karinio personalo buvimo mūsų teritorijoje. Jie pasiekė tokį lygį, kad jau reikalauja juos nedelsiant išvesti iš Baltarusijos“, – sakė A. Lukašenka, pridurdamas, kad tai yra „nepagrįsti ir kvaili reikalavimai“.

Lenkija ir Baltijos šalys šios savaitės pradžioje per vidaus reikalų ministrų susitikimą Varšuvoje pareikalavo, kad Baltarusija išsiųstų iš šalies „Wagner“ kovotojus, radusius čia prieglobstį po nepavykusio maišto prieš Maskvą.

„Tūkstančiai žmonių, kurių dalis yra nusikaltėliai, išleisti iš Rusijos kalėjimų mainais už pažadą kovoti Ukrainoje, yra labai demoralizuoti ir kaltinami nusikaltimais žmoniškumui, – sakė Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuzas Kaminskis. – Tai didelė grupuotė, galinti padaryti bet ką“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.