ES pareigūnas: Xi Jinpingas nevyks į G20 aukščiausiojo lygio susitikimą

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas greičiausiai nedalyvaus kitą savaitę Indijoje vyksiančiame G20 aukščiausiojo lygio susitikime ir vietoj savęs atsiųs ministrą pirmininką Li Qiangą, ketvirtadienį pranešė aukštas ES pareigūnas.

Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Xi Jinpingas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 6:00 PM, atnaujinta Aug 31, 2023, 6:01 PM

„Mano paskutinė informacija... tokia, kad Xi neketina ten vykti, tai bus ministras pirmininkas“, – sakė pareigūnas žurnalistams Briuselyje prieš rugsėjo 9–10 dienomis vyksiantį aukščiausiojo lygio susitikimą Naujajame Delyje.

Xi ir Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi praėjusią savaitę Pietų Afrikoje vykusiame BRICS grupės viršūnių susitikime surengė retas derybas akis į akį, tačiau įtampa tarp Azijos milžinių tebėra didelė.

Antradienį Indija pareiškė Kinijai „griežtą protestą“ po to, kai paaiškėjo, kad Pekino paskelbtame oficialiame žemėlapyje reiškiamos pretenzijos į didelį žemės plotą Himalajuose, kurį Indija laiko savo teritorija.

Europos pareigūnai tikisi, kad G20 aukščiausiojo lygio susitikimas Naujajame Delyje bus proga paskatinti tokias dideles valstybes kaip Indija ir Kinija susitarti dėl griežtesnės kritikos BRICS narės Rusijos atžvilgiu dėl karo Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.