Plinta anksčiau neskelbtas J. Prigožino vaizdo įrašas: žinojo, kad jo gyvybei gresia pavojus

Naujai paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip būdamas Afrikoje, likus kelioms dienoms iki savo žūties, samdinių grupės „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas kalba apie tai, kaip jam sekasi bei apie galimas grėsmes savo saugumui, praneša „Reuters“.

J. Prigožinas.<br>Stop kadras.
J. Prigožinas.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 12:37 PM, atnaujinta Aug 31, 2023, 12:52 PM

„Tiems, kurie diskutuoja, ar aš gyvas, ar ne, kaip man sekasi – dabar yra savaitgalis, 2023 m. rugpjūčio antroji pusė, aš Afrikoje“, – sako J.Prigožinas trumpame vaizdo įraše, kurį paskelbė „Grey Zone Telegram“ kanalas, susijęs su jo samdinių grupe „Wagner“.

„Taigi žmonėms, kurie mėgsta diskutuoti apie mano likvidavimą, mano asmeninį gyvenimą, kiek uždirbu ar dar ką nors – viskas gerai“, – priduria jis, mostelėdamas ranka.

Agentūrai „Reuters“ nepavyko patikrinti vaizdo įrašo, kuris buvo nufilmuotas važiuojančioje transporto priemonėje, vietos ar datos. J.Prigožino kamufliažiniai drabužiai ir kepurė, taip pat laikrodis ant dešinės rankos atitiko jo išvaizdą rugpjūčio 21 d. paskelbtame vaizdo įraše, kuris, jo teigimu, taip pat buvo nufilmuotas Afrikoje.

J.Prigožino nuoroda į „savaitgalį“ reiškė, kad naujausias klipas turėjo būti padarytas rugpjūčio 19 ar 20 d., likus trims ar keturioms dienoms iki to laiko, kai rugpjūčio 23 d. į šiaurę nuo Maskvos sudužus lėktuvui jis žuvo kartu su kitais aukščiausio rango „Wagner“ vadais bei asmens sargybiniais.

Jo komentarai vaizdo įraše atspindėjo J.Prigožino suvokimą, kad jo gyvybei gresia pavojus.

J.Prigožino vadovaujamos „Wagner“ pajėgos kovojo už Rusiją Ukrainos kare, tačiau jis aršiai kritikavo gynybos ministeriją ir birželio pabaigoje vadovavo greitai pasibaigusiam maištui Rusijoje.

Kremlius atmetė kaip „absoliutų melą“ prielaidą, kad prezidentas Vladimiras Putinas keršydamas liepė nužudyti J.Prigožiną, tačiau pareiškė, kad tyrimas nagrinėja tyčinės katastrofos galimybę.

Be to, Rusija atsisakė vykdyti lėktuvo katastrofos tyrimą pagal tarptautines taisykles ir į jį įsileisti tyrėjus iš užsienio.

J.Prigožinas antradienį buvo palaidotas Porochovskojės kapinėse savo gimtajame Sankt Peterburgo mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.