Lenkija neigia, kad karinis sraigtasparnis pažeidė Baltarusijos oro erdvę

Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė atmetė pranešimus, neva Lenkijos karinis sraigtasparnis penktadienį pažeidė Baltarusijos oro erdvę, kaip melą ir provokaciją.

Karinis sraigtasparnis.<br>Asociatyvi Lietuvos kariuomenės nuotr.
Karinis sraigtasparnis.<br>Asociatyvi Lietuvos kariuomenės nuotr.
Sraigtasparnis.<br>Asociatyvinė Lietuvos kariuomenės nuotr.
Sraigtasparnis.<br>Asociatyvinė Lietuvos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 2, 2023, 6:41 PM

Penktadienio vakare naujienų agentūros „Reuters“ ir AFP, remdamosi Baltarusijos sienos apsaugos tarnyba, pranešė, kad „Lenkijos karinis sraigtasparnis Mi-24 kirto valstybės sieną itin mažame aukštyje, įskrido iki 1200 metrų į Baltarusijos teritoriją ir grįžo į Lenkiją“.

Užsienio reikalų viceministras Pawelas Jablonskis po pranešimų sakė, kad šį teiginį reikia vertinti atsargiai, nes Baltarusijos saugumo ir pasienio kontrolės tarnybos „yra tiesioginis [Baltarusijos prezidento Aleksandro] Lukašenkos režimo tęsinys“.

P. Jablonskis toliau aiškino, kad „tai, ką [Baltarusijos saugumo tarnybos – PAP] teigia, paprastai nėra paremta tiesa, o siekiama politinių tikslų“, ir pridūrė, kad tokie tikslai paprastai būna priešiški Lenkijai.

Lenkijos operatyvinės vadovybės, prižiūrinčios ginkluotųjų pajėgų misijas, spaudos atstovas naujienų agentūrai PAP teigė, kad šis kaltinimas yra „visiškas melas ir provokacija“. Jis pareiškė, kad Operatyvinė vadovybė išanalizavo situaciją ir kad „registracijos ir radijo vietos nustatymo įrašų duomenys rodo, jog tokio incidento nebuvo“.

Lenkijos vidaus reikalų ministras kiek vėliau šeštadienį taip pat atmetė kaltinimus.

„Nuolat susiduriame su įvairiomis režimo provokacijomis; šiuo atveju taip pat turime reikalų su provokacija, – sakė Mariuszas Kaminskis. – Tai bandymas reaguoti į mūsų griežtą protestą dėl prieš kelias savaites Baltarusijos sraigtasparnių įvykdyto Lenkijos oro erdvės pažeidimo.“

M. Kaminskis taip pat apibūdino Lenkijos santykius su Baltarusija kaip „labai įtemptus“. Pasak jo, Baltarusijoje prie Lenkijos sienos vyksta kariniai manevrai, kuriuose dalyvauja Rusijos pajėgos.

„Turime sukaupę dideles pajėgas, kurios greitai ir tinkamai reaguos į susidariusią situaciją“, – naujienų agentūrai PAP sakė M. Kaminskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.