Estijos prezidentas: premjerė K. Kallas, išaiškėjus jos vyro verslo ryšiams su Rusija, turėjo atsistatydinti

Didelis triukšmas, kilęs dėl Estijos ministrės pirmininkės Kajos Kallas vyro verslo ryšių su Rusija, pasak prezidento Alaro Kariso, pakenkė šalies įvaizdžiui.

K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K. Kallas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 8:38 AM

„Aš asmeniškai būčiau norėjęs, kad premjerė prasidėjus šiems įvykiams, dėl kurių ji atsidūrė krizės centre, būtų atsistatydinusi“, – sakė A. Karisas pirmadienį po susitikimo su visų parlamente atstovaujamų partijų pirmininkais.

„Šis sprendimas būtų išgelbėjęs jos, jos artimųjų patikimumą, vyriausybės funkcionavimą ir oficialių Estijos pareiškimų patikimumą“, – pažymėjo prezidentas.

Estijoje prieš pusantros savaitės į viešumą iškilo K. Kallas vyro Arvo Halliko ryšiai su logistikos įmone, kuri tiekė produkciją vienam Estijos klientui Rusijoje – ir tęsė tai prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą ir įvedus Maskvai sankcijas.

Dėl to K. Kallas sulaukė kritikos ir vis didesnio spaudimo, tačiau opozicijos ir žiniasklaidos reikalavimus atsistatydinti atmetė. Išaiškėjus faktams, A. Hallikas tikino, kad jo žmona nežinojo apie jo profesinę veiklą. Jis taip pat paskelbė, kad parduos savo turimas įmonės akcijas ir pasitrauks iš jos vyriausiojo finansininko pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.