Pasaulio maisto programa įspėja dėl dramatiškos padėties Afganistane

Pasaulio maisto programa (WFP) įspėja dėl dramatiško humanitarinės padėties paaštrėjimo Afganistane. Trūkstant lėšų, JT organizacija nebegali padėti 10 mln. žmonių, sakoma antradienį paskelbtame pranešime.

Pasaulio maisto programa įspėja dėl dramatiškos padėties Afganistane.<br>123rf.com nuotr.
Pasaulio maisto programa įspėja dėl dramatiškos padėties Afganistane.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 12:50 PM

„Turėdami mažai lėšų, nebeišgalime padėti visiems tiems žmonėms, kurie yra ties visiško skurdo riba“, – sakė WFP atstovė Hsiao-Wei Lee.

Jau balandį organizacija buvo priversta nutraukti pagalbą maistu 8 mln. žmonių. Dabar, sumažinus finansavimą, prie jų prisidėjo dar 2 mln. Dėl to gali smarkiai išaugti ir badaujančių vaikų skaičius.

Lieka labai mažai laiko, kad Afganistane būtų išvengta katastrofos, kalbėjo Hsiao-Wei Lee. Pirmiausiai moterys ir vaikai esą kenčia nuo 40 metų trunkančio konflikto, paralyžiuotos ekonomikos ir aštrėjančios klimato krizės padarinių.

Radikaliam islamo Talibanui 2021 m. rugpjūtį perėmus valdžią, Afganistanas tapo vis labiau izoliuotas nuo likusio pasaulio. Užsienis pirmiausiai kritikuoja moterų teisių ribojimą. Dėl ekonominės krizės dviem trečdaliams šalies žmonių iš 37 mln., kad išgyventų, anot JT, reikalinga humanitarinė parama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.