Rusijos opozicionierius V. Kara-Murza išvežtas nežinoma kryptimi, pranešė jo žmona

Politikas ir žurnalistas Vladimiras Kara-Murza, nuteistas 25 metams kalėjimo, pirmadienį buvo išvežtas iš Maskvos ikiteisminio sulaikymo centro Nr. 5 „Vodnik“ nežinoma kryptimi. Apie tai pranešė portalas „Meduza“, remdamasis jo žmonos Jevgenija Kara-Murzos pranešimu socialiniame tinkle „X“.

V. Kara-Murza.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Kara-Murza.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 10:40 AM

„Volodią etapavo. Visiškai slaptai, nežinoma kryptimi ir prieš pat jo gimtadienį, kad, neduok Dieve, tą dieną nesulauktų palaikymo žodžių iš viso pasaulio. Etapavimas – labai sunkus, gal net pats sunkiausias ir pavojingiausias politinio kalinio gyvenimo laikotarpis“, – rašė ji buvusiame tviteryje.

Advokatas Vadimas Prochorovas pažymėjo, kad jo klientas buvo išvežtas iš areštinės nelaukiant, kol bus išnagrinėtas apeliacinis skundas dėl nuosprendžio.

V. Kara-Murzos gimtadienis – rugsėjo 7 dieną, jam sukanka 42 metai.

Maskvos miesto teismas balandį nuteisė V. Karą-Murzą 25 metams laisvės atėmimo griežtojo režimo kolonijoje. Jis buvo pripažintas kaltu pagal straipsnius dėl „valstybės išdavystės“, taip pat dėl „nepageidaujamos“ organizacijos veiklos vykdymo ir „klastočių“ apie Rusijos kariuomenę skleidimo. V. Kara-Murza savo kaltės nepripažino. Liepos 31 dieną Maskvos apeliacinis teismas paliko nuosprendį nepakeistą.

V. Kara-Murza buvo suimtas nuo 2022 metų balandžio mėnesio. 2023 metų kovą jo advokatai pranešė, kad politikui diagnozuota apatinių galūnių polineuropatija. Ši diagnozė yra įtraukta į sąrašą ligų, kuriomis sergantys asmenys negali būti sulaikyti Rusijoje, tačiau teismas į tai neatsižvelgė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.