Specialioji Ukrainos operacija: susprogdintas Luhansko okupacinės valdžios muitinės tarnybos vadovas

Ukrainos saugumo tarnyba (SSU) susprogdino vadinamosios Luhansko liaudies respublikos (LLR) muitinės tarnybos viršininką. Šią informaciją „Ukrinform“ patvirtino šaltiniai Ukrainos saugumo tarnyboje.

Jurijus Afanasjevskis.<br>„Telegram“ nuotr.
Jurijus Afanasjevskis.<br>„Telegram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2023, 12:26 PM

„Jis buvo susprogdintas savo namuose. Dar viena „bavovna“ [ukrainietiškas žodis, reiškiantis „medvilnę“, vartojamas kaip sprogimo eufemizmas – red.] – tai SSU darbas. Jurijus Afanasjevskis [LLR muitinės tarnybos viršininkas] gavo daugybines šrapnelių žaizdas galvoje, kakle ir pilve ir dabar yra sunkios būklės reanimacijoje“, – pasakojo šaltiniai.

Pranešama, kad šis veikėjas yra generolas majoras ir Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) centrinės valdybos agentas, tapęs vadinamosios LLR vadovo Leonido Pasečniko „finansų ekspertu“.

SSU duomenimis, J. Afanasjevskis plovė pinigus, kuriais buvo finansuojamos kovotojų grupuotės, dalyvaujančios kare prieš Ukrainą, todėl Europos Sąjunga, Jungtinė Karalystė, Kanada, Šveicarija ir Japonija jam įvedė individualias sankcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.