Lenkijos valdančioji partija pristatė vietos maisto tiekėjų paramos planą

Trečiadienį Lenkijos įstatymų leidėjas iš valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partijos, buvęs žemės ūkio ministras ir ūkininkas Janas Krzysztofas Ardanowskis paskelbė, kad pagal schemą, pavadintą „Vietos lentyna“, mažmeninės prekybos tinklai „bus įpareigoti bendradarbiauti su vietos maisto gamintojais“.

Lenkija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lenkija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-06 20:57

„Prekybos centrai privalės pasiūlyti ne mažiau kaip du trečdalius vietos tiekėjų vaisių, daržovių, pieno ir mėsos gaminių, duonos“, – sakė jis ir pridūrė, kad čekiuose bus galima pasitikrinti, iš kurios šalies atvežtas produktas.

Pasak J. K. Ardanowskio, ši prievolė „sustiprins vietos tiekėjų poziciją kitų maisto tiekimo grandžių atžvilgiu bei palengvins vartotojų prieigą prie mažesnių ir vietos gamintojų gaminių“. „Nebebus prastos kokybės daržovių ir vaisių. Nebebus pelno bet kokia kaina“, – sakė jis.

J. K. Ardanowskis pridūrė, kad ši programa bus naudinga ūkininkams, nes jie galės lengvai, be tarpininkų patekti į vietos rinkas, sumažins prekių transportavimo sąnaudas, jų kišenėse liks daugiau pinigų. Vartotojai laimės turėdami geresnę prieigą prie šviežių ir skanių produktų, o jų pinigai liks „kaimynystėje“.

Tai jau trečiasis šią savaitę PiS rinkimų programos pasiūlymas, prieš tai ji paskelbė planą atgaivinti senus standartinės statybos gyvenamuosius kvartalus ir schemą, kaip pagerinti maisto kokybę ligoninėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.