Buvęs Maskvą ginančios oro gynybos kariuomenės vadas buvo sulaikytas dėl kyšininkavimo

Buvęs Rusijos 1-osios Lenino ordino specialiosios paskirties oro gynybos armijos vadas generolas majoras Konstantinas Ogienko kaltinamas kyšininkavimu itin dideliu mastu, praneša Rusijos šaltiniai.

Konstantinas Ogienko.<br>Balašichos miesto administracijos nuotr.
Konstantinas Ogienko.<br>Balašichos miesto administracijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 10:49 AM, atnaujinta Sep 7, 2023, 10:50 AM

Maskvos karinis teismas pasiuntė K.Ogienko į kardomojo kalinimo įstaigą dėl kaltinimų kyšininkavimu, praneša „Kommersant“. Pasak laikraščio, K.Ogijenka kartu su 4-osios oro gynybos divizijos vadu generolu majoru Dmitrijumi Beliackiu iš visuomeninės organizacijos „Nadežda“ vadovės gavo 500 000 rublių (apie 4750 eurų). Tai buvo pirmoji 30 mln. rublių (apie 285 tūkst. eurų) kyšio dalis. Už šiuos pinigus generolai pažadėjo perduoti Rusijos gynybos ministerijai priklausančius žemės sklypus.

Kada tiksliai tai įvyko, nenurodoma. Pasak laikraščio, neseniai jo sulaikymas buvo pratęstas iki lapkričio 27 d.

K.Ogienko, anot Rusijos šaltinių, dar neseniai vadovavo Lenino ordino specialiosios paskirties oro gynybos armijai. Ji vykdo užduotis, susijusias su Maskvos saugojimu nuo oro antskrydžių. Kariuomenė turi dvi sistemas: Maskvos oro gynybos sistemą S-50M (Baikal-1, Universal-1, S-400, S-300PM2, Pantsir-S) ir strateginę priešraketinės gynybos sistemą A-135M.

D.Beliackis iš dalies pripažino savo kaltę ir paprašė sudaryti su juo ikiteisminio bendradarbiavimo susitarimą. Jam paskirtas namų areštas, nurodė „Kommersant“. K.Ogienko neigia savo dalyvavimą.

Pasak „Kommersant“, šiuo metu Rusijos gynybos ministerija atlieka 1-ajai oro gynybos armijai priskirtų žemių inventorizaciją. Jie mano, kad kai kurios iš šių žemių galėjo būti parduotos plėtrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.