Turkijoje skubama iš gilaus urvo gelbėti susirgusį amerikietį

Ketvirtadienį Turkijos gelbėtojai skubėjo į pagalbą amerikiečiui, kuriam tyrinėjant urvą daugiau nei kilometro gylyje po žeme prasidėjo vidinis kraujavimas.

Turkijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Turkijos vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2023, 8:22 PM, atnaujinta Sep 7, 2023, 8:23 PM

Turkijos speleologijos federacija pranešė, kad 150 gelbėtojų mėgina pasiekti 40 metų Marką Dickey, kuriam būnant giliai Morkos urve, netoli Turkijos Viduržemio jūros pakrantės, prasidėjo virškinamojo trakto kraujavimas. „Logistiniu ir techniniu požiūriu tai viena didžiausių pasaulyje gelbėjimo iš urvo operacijų“, – sakoma federacijos pranešime.

M. Dickey susirgo 1120 metrų gylyje, jis buvo su tarptautine tyrinėtojų komanda. Amerikietis buvo stebimas bazinėje stovykloje, esančioje 1040 metrų po žeme, kur jam buvo suleistas gelbėtojų ir medikų pristatytas kraujas, pranešė federacija.

Federacija pradėjo gelbėjimo operaciją antradienį, padedama Turkijos reagavimo į nelaimes tarnybos. Naujienų agentūra DHA pranešė, kad M. Dickey susirgo sekmadienį. „Marko būklė stabilizavosi, – pranešė speleologų federacija. – Kraujavimas sustojo ir jis gali padedamas paeiti, tačiau niekaip negalės išlipti be neštuvų“.

Pasak federacijos, Morkos urvas yra trečias giliausias Turkijoje, jo didžiausias gylis siekia 1276 metrus. Pasak gelbėtojų, saugiai ištraukti M. Dickey gali prireikti kelių dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.