Graikijos premjeras pažadėjo savo vyriausybės paramą potvynių paveiktiems šalies regionams

Graikijos premjeras Kyriakos Mitsotakis penktadienį pažadėjo visapusišką savo vyriausybės paramą potvynių paveiktiems šalies regionams.

Graikija.<br>123rf nuotr.
Graikija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-08 18:46

Anksčiau šią savaitę Vidurio Graikiją užgriuvo audra, kurį į ten atnešė smarkias liūtis ir sukėlė potvynius. Meteorologijos tarnybų duomenimis, šalyje buvo registruotas rekordinis kritulių kiekis, per mažiau nei 24 val. į kvadratinį metrą iškritus daugiau kaip 700 litrų lietaus. Stichija Graikiją ištiko po to, kai šią vasarą šalį nusiaubė pražūtingi miškų gaisrai.

„Suprantu kylantį pyktį ir įniršį“, – pareiškė nuniokotą Kardicos miestą apžiūrėjęs K. Mitsotakis, omenyje turėdamas jo vyriausybei adresuojamą kritiką, kad ši nepasiruošė potvyniams, o reakcija nebuvo pakankamai greita. Premjeras pažymėjo, kad pirmiausia svarbu išgelbėti žmones, kuriems vis dar gresia pavojus. K. Mitsotakis nurodė, kad žalą patyrę asmenys turėtų sulaukti paramos kuo greičiau ir be biurokratinių kliūčių ar nuogąstavimų dėl finansinių išteklių. Premjeras pažadėjo, kad tam pinigų atsiras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.