Brazilijos vadovas: G20 nariai neturi būti priešinami geopolitiniais klausimais

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva sekmadienį pareiškė, kad „geopolitiniai klausimai“ neturėtų trukdyti G20 diskusijoms. Netiesiogiai apie diplomatinius ginčus dėl karo Ukrainoje užsiminęs Brazilijos lyderis taip kalbėjo perimdamas pirmininkavimą Didžiajam dvidešimtukui (G20) iš Indijos.

​Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>EPA-ELTA nuotr.
​Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 2:13 PM

„Negalime leisti, kad geopolitiniai klausimai užgožtų G20 diskusijų darbotvarkę“, – sakė L. I. L. da Silva baigiantis kasmetiniam bloko viršūnių susitikimui Naujajame Delyje.

„Nesame suinteresuoti, kad G20 būtų susiskaldęs. Mums reikia taikos ir bendradarbiavimo, o ne konfliktų“ – pridūrė jis.

Maskvai pernai įsiveržus į Ukrainą tarp G20 lyderių atsirado didelių priešpriešų. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praleido aukščiausiojo lygio susitikimą, kad išvengtų politinio pasmerkimo.

Susidūrusi su didelės diplomatinės problemos rizika, susitikimo šeimininkė Indija spaudė narius susitarti dėl bendro švelnesnio pareiškimo.

Galiausiai G20 pasmerkė jėgos naudojimą siekiant teritorinės naudos ir susilaikė nuo tiesioginės kritikos Rusijos atžvilgiu.

Amitabhas Kantas, vienas pagrindinių susitikimo Indijoje organizatorių, šeštadienį sakė, kad Brazilija buvo viena iš tų šalių, kurios padėjo rasti kompromisą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.