Kraują stingdantis „Air China“ skrydis: užsidegė lėktuvo kairysis variklis

Singapūre sekmadienį avariniu būdu leidosi Kinijos oro bendrovės „Air China“ lėktuvas, devyni iš 155 juo skridusių žmonių patyrė lengvų sužalojimų, pranešė valdžios institucijos. Pranešama, kad užsidegė lėktuvo kairysis variklis.

Stop kadras.
Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 5:34 PM

Tarptautinis Čangio oro uostas „Facebook“ skelbė, kad skrydžio Nr. CA403 iš pietvakarių Kinijos miesto Čengdu į Singapūrą metu „priekiniame krovinių skyriuje ir tualete pasirodė dūmų“.

Lėktuvas nusileido apie 16.15 val. (11.15 val. Lietuvos laiku), „visi keleiviai bei įgula saugiai evakavosi“, teigiama pranešime. Singapūro civilinės aviacijos administracija (CAAS) nurodė, kad lėktuve buvo 146 keleiviai ir devyni įgulos nariai.

„Evakuacijos metu devyni keleiviai patyrė nedidelių sužeidimų, nukentėjo nuo įkvėptų dūmų ir įbrėžimų. Jiems jau suteikta pagalba“, – teigė šalies civilinės aviacijos administracija.

Socialiniame tinkle „X“, buvusiame „Twitter“, paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip keleiviai lipa iš lėktuvo ir leidžiasi pripučiamu čiužiniu ant asfalto.

Kilimo ir tūpimo takas buvo trumpam uždarytas, o vienas orlaivis nukreiptas į netoliese esančią Batamo salą Indonezijoje, pranešė CAAS.

Incidentas tiriamas, kreiptasi į Kinijos institucijas. Oro bendrovė „Air China“ komentarų nepateikė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.