R. Sunakas išsakė Kinijos premjerui susirūpinimą dėl kišimosi į JK parlamentinę demokratiją

Didžiojoje Britanijoje pasirodžius pranešimams apie suėmimus, siejamus su šnipinėjimu Kinijos naudai, šalies premjeras Rishis Sunakas sekmadienį Naujajame Delyje susitiko su Kinijos ministru pirmininku Li Qiang, informuoja „Sky News“.

Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2023, 11:29 AM

Kaip pranešama, du vyrai buvo areštuoti remiantis tarnybos paslapčių įstatymu po to, kai paaiškėjo, kad britų parlamente dirbęs tyrėjas šnipinėjo Kinijos naudai.

Pasak JK vyriausybės, R. Sunakas išsakė Li Qiangui „didelį susirūpinimą“ dėl Kinijos kišimosi į Jungtinės Karalystės (JK) parlamentinę demokratiją.

Pranešama, kad R. Sunako ir Li Qiango, kuris G20 susitikime dalyvavo vietoj Kinijos prezidento Xi Jinpingo, susitikimas nebuvo planuotas ir įvyko per paskutinę viršūnių susitikimo sesiją sekmadienio rytą.

Kaip rašo „The Sunday Times“, dėl įtarimų šnipinėjimu Kinijai suimtas tyrėjas yra susijęs su keliais aukšto rango torių parlamento nariais.

Manoma, kad dvidešimtmetis tyrėjas palaikė ryšius su saugumo ministru Tomu Tugendhatu, Užsienio reikalų komiteto pirmininke Alicia Kearns ir kitais aukšto rango torių parlamento nariais.

Aukšto rango šaltinis laikraščiui „The Sunday Times“ sakė: „Tai didelė eskalacija iš Kinijos pusės. Nieko panašaus nebuvome matę“.

Tyrimą atlieka Metropoliteno policijos kovos su terorizmu valdybos, kuri tiria su šnipinėjimu susijusius nusikaltimus, pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.