Audra Libijoje pražudė mažiausiai 150 žmonių

Libijoje per audrą ir jos sukeltus potvynius, Raudonojo Pusmėnulio organizacijos duomenimis, iki pirmadienio žuvo mažiausiai 150 žmonių. Manoma, kad aukų gali padaugėti iki 250, agentūrai „Reuters“ sakė pagalbos organizacijos Bengazyje vadovas Kaisas Fhakeris. Situacija, anot jo, yra „katastrofiška“.

 Libija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Libija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-11 20:33, atnaujinta 2023-09-11 20:34

Įvairiais gelbėtojų duomenimis, dešimtys žmonių laikomi dingusiais. Kariuomenė pranešė, kad tarp dingusiųjų yra septyni kareiviai.

Kilus audrai, buvo užtvindytos Bengazio, Suso, Beidos, Mardžo ir Dernos miestų dalys. Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip žmonės nuo potvynio gelbėjasi užlipę ant automobilių stogų.

„Miegojome ir kai pabudome, pamatėme, kad vanduo įkalino namą. Esame name ir mėginame iš jo išeiti“, – apie padėtį telefonu pasakojo Dernos gyventojas Ahmedas Mohamedas.

Pakrantės mieste vandens lygis, anot liudininkų, siekė iki trijų metrų. Vyksta gelbėjimo darbai. Institucijos paskelbė ekstremalią padėtį ir įvedė komendanto valandą. Nedirbo mokyklos ir parduotuvės.

Jungtinės Tautos (JT) pranešė, kad ruošia pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.