Lenkijos pasienyje – Baltarusijos provokacija

Sekmadienį apie 21 val. iš Baltarusijos pusės išsidėsčiusi 7 asmenų grupė baltarusiškomis uniformomis ir kaukėmis apmėtė lenkų patrulius akmenimis.

 Lenkijos pasienyje – Baltarusijos provokacija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lenkijos pasienyje – Baltarusijos provokacija.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-11 07:41

Lenkijos pasienio tarnyba apie tai pranešė socialiniame tinkle „Twitter“, pažymėdama, kad žmonės turėjo žibintuvėlius, kuriais apakino lenkų patrulius.

„Žmonės turėjo laidynes ir žibintuvėlius, kuriais apakino lenkų patrulius“, – rašoma pranešime. Pažymima, kad niekas nenukentėjo.

Provokacijos pasienyje

Rugsėjo 1 d. Baltarusijos pusė pareiškė, kad lenkų sraigtasparnis tariamai pažeidė Baltarusijos sieną. Baltarusijos pasieniečiai, kaip įtariama, užfiksavo Lenkijos įvykdytą šalies oro erdvės pažeidimą Gardino srities Berestovicų rajone, netoli Lenkijos Mostovlianų kaimo.

Pastebėta, kad lenkų sraigtasparnis Mi-24 rugsėjo 1 dieną pažeidė sieną ir „įskrido į 1200 metrų gylį į Baltarusijos teritoriją, o po to grįžo atgal“.

Lenkijoje Baltarusijos pusės pareiškimą, kad lenkų sraigtasparnis pažeidė Baltarusijos sieną, pavadino provokacija ir melu. Lenkijos ginkluotųjų pajėgų atstovas Jacekas Goriszewskis pažymėjo, kad visi sraigtasparnio radarų įrašai aiškiai rodo, kad tokio pažeidimo nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.