Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas atvyko į Rusiją

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas, Pietų Korėjos duomenimis, atvyko į Rusiją, kur susitiks su prezidentu Vladimiru Putinu. Yra duomenų, kad privatus jo traukinys antradienio rytą kirto sieną, pranešė Gynybos ministerija Seule.

 Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas atvyko į Rusiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas atvyko į Rusiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2023, 7:29 AM

Pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, Kim Jong Uno ir V. Putino susitikimas vyks Rusijos Tolimuosiuose Rytuose. Tačiau kur tiksliai, dar nesakoma, valstybinė naujienų agentūra TASS citavo atstovą. Prieš oficialią vakarienę vyks abiejų šalių delegacijų susitikimas ir individualūs pokalbiai.

Po kelias dienas trukusių spėlionių užsienyje Maskva ir Pchenjanas tik pirmadienį patvirtino, kad Kim Jong Unas su „oficialiu vizitu“ lankysis Rusijoje. JAV spėja, kad per susitikimus pirmiausiai bus kalbama apie ginklų sandorius tarp Rusijos ir izoliuotos Šiaurės Korėjos.

Nors kol kas nebuvo oficialios informacijos, spėliota, kad abiejų šalių vadovai gali susitikti Vladivostoke, kur vyksta ekonomikos forumas. Jis dar truks iki trečiadienio.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad Kim Jong Unas, lydimas valdančiosios Darbininkų partijos, vyriausybės ir kariuomenės atstovų, į savo traukinį įlipo sekmadienio popietę Pchenjane. Remiantis nuotraukomis, kartu, be kitų, keliauja ir užsienio reikalų ministras Chose Sun Hui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.