Buvusi Austrijos ministrė apsigyveno Rusijoje, jos ponius skraidino karinis lėktuvas

Buvusi Austrijos ministrė Karin Kneissl, išgarsėjusi dėl savo šokio su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, persikėlė gyventi į Rusiją – kartu su savo poniais, kurie buvo atskraidinti Rusijos kariniu lėktuvu.

K. Kneissl ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K. Kneissl ir V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 8:55 PM

2018 metais tuometinė neutralios Austrijos užsienio reikalų ministrė K. Kneissl pateko į laikraščių antraštes, kai pakvietė V. Putiną į savo vestuves Austrijoje ir su juo šoko. Kitais metais 58-erių metų moteris paliko vyriausybę.

Būdama itin prieštaringai vertinama figūra savo šalyje, 2020 metų rugsėjį K. Kneissl persikėlė į Prancūziją. Ji teigia, kad buvo spaudžiama ir iš ten išvykti, todėl laikinai apsigyveno mažame Libano kaimelyje.

Praėjusią savaitę K. Kneissl poniai į Sankt Peterburgą buvo atskraidinti kariniu lėktuvu iš Rusijos Hmeimimo oro pajėgų bazės Sirijoje, teigiama Rusijos tyrimų svetainės „The Insider“ pranešime.

„Man buvo neįmanoma važiuoti sunkvežimiu per Siriją karo sąlygomis“, – trečiadienį AFP patvirtino K. Kneissl.

„Dėl sankcijų nėra nei skrydžių, nei DHL (siuntų gabenimo paslaugos)“, – „Telegram“ rašė K. Kneissl, nusistebėjusi, kad jos „persikėlimas tapo politiniu klausimu“.

Birželį K. Kneissl atidarė GORKI centrą – analitinį padalinį prie Sankt Peterburgo universiteto. Ji jam ir vadovaus.

Šis analitinis centras buvo įkurtas siekiant „padėti formuoti Rusijos Federacijos politiką“, daugiausia dėmesio skiriant Artimiesiems ir Vidurio Rytams.

2021 metais K. Kneissl tapo Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ direktorių valdybos nare. 2022 metų gegužę ji pasitraukė iš šių pareigų po to, kai Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kurioje pagrasino sankcijomis europiečiams, tebesantiems didžiųjų Rusijos bendrovių valdybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.