U. von der Leyen: kova su klimato kaita yra vienas didžiųjų iššūkių

Skaitydama paskutinį šią kadenciją savo metinį pranešimą, Europos Komisijos pirmininkė Ursula vin der Leyen kovą su klimato kaita pavadino vienu svarbiausių iššūkių. Dabartinės ekstremalių orų sukeltos katastrofos rodo, kad veiksmų reikia imtis skubiai – „tai kunkuliuojančios planetos realybė“, sakė ji trečiadienį Europos Parlamente Strasbūre.

Ursula von der Leyen.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 11:33 AM, atnaujinta Sep 13, 2023, 11:34 AM

U. von der Leyen pažymėjo, kad būtina užsibrėžti aiškius klimato tikslus ir juos įgyvendinti. Europos ekonomika esą kasdien rodo, jog yra pasirengusi siekti neutralumo klimatui. Pirmininkė atkreipė dėmesį į tai, kad Europoje į žaliąją ekonomiką investuojama daugiau nei JAV ir Kinijoje kartu sudėjus.

U. von der Leyen paskelbė apie seriją dialogų su pramonės atstovais dėl „švarios transformacijos“. Be kita ko, norima smarkiai plėsti vėjo energetiką.

Komisijos pirmininkė akcentavo, kad Europos piliečiai, balsuodami 2024 m. rinkimuose, nuspręs, kokios ateities nori. Svarbūs klausimai, anot jos, bus ne tik Ukrainos tema, bet ir ekonominės gerovės perspektyvos. Daugelyje jaunų žmonių ji šiandien esą įžvelgia troškimą ateities, kurią dabar turi formuoti ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.