J. Bideno sūnui Hunteriui pateikti kaltinimai dėl ginklo įsigijimo vartojant narkotikus

JAV prezidento Joe Bideno sūnui Hunteriui ketvirtadienį buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto ginklo įsigijimo pavartojus narkotikų – tai meta naują šešėlį ant jo tėvo kitų metų perrinkimo kampanijos.

H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2023, 10:26 AM

53 metų H. Bidenas buvo apkaltintas dviem punktais dėl melagingų pareiškimų, kai 2018 metais ginklo įsigijimui reikalingose formose nurodė, kad tuo metu nevartojo narkotikų. Trečiajame kaltinime teigiama, kad melagingų pareiškimų pagrindu jis neteisėtai laikė ginklą 11 spalio mėnesio dienų.

Jei H. Bidenas būtų pripažintas kaltu pagal visus tris kaltinimus sunkiais nusikaltimais, teoriškai jam galėtų grėsti 25 metai kalėjimo, nors praktikoje už juos retai kada skiriama kokia nors laisvės atėmimo bausmė.

Patvirtindamas, kad pirko revolverį „Colt Cobra“ nevartodamas narkotikų, H. Bidenas „žinojo, kad šis teiginys yra melagingas“, teigė Teisingumo departamentas.

Kaltinimai pateikti praėjus dviem dienoms po to, kai respublikonai Kongrese pradėjo apkaltos procesą prieš demokratą Joe Bideną, teigdami, kad būdamas viceprezidentu jis turėjo finansinės naudos iš savo sūnaus užsienio verslo sandorių.

H. Bideno teisinės problemos tapo taikiniu jo tėvo, siekiančio antros kadencijos Baltuosiuose rūmuose, politiniams varžovams.

Hunteris yra Jeilio universitetą baigęs teisininkas ir buvęs lobistas, tapęs menininku, tačiau jo gyvenimą temdo alkoholizmas ir priklausomybė nuo narkotikų.

Respublikonas iš Kentukio Jamesas Comeris, kuris vadovaus apkaltos tyrimui, pasveikino kaltinimų dėl ginklo pateikimą ir pavadino tai „labai maža pradžia“.

Dukart apkaltą patyręs buvęs prezidentas Donaldas Trumpas sureagavo savo socialinėje platformoje „Truth“. „Šis, kaltinimas dėl ginklo, yra vienintelis Hunterio Bideno padarytas nusikaltimas, į kurį nėra įsipainiojęs sukčius Joe Bidenas“, – sakė jis.

Tačiau viena iš įtakingiausių demokratų Keisha Lance Bottoms, buvusi Atlantos merė ir buvusi J. Bideno vyresnioji patarėja, suabejojo dėl Hunteriui iškeltų kaltinimų.

„Ar kas nors gali man pasakyti, kiek žmonių buvo federaliniu lygmeniu apkaltinti dėl to, kad įsigijo ginklą turėdami problemų dėl piktnaudžiavimo narkotinėmis medžiagomis? – K. L. Bottoms rašė socialiniame tinkle „X“. – Nežinau atsakymo, bet per daugiau nei 29 savo, kaip advokatės, darbo metus apie tai nesu girdėjusi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.