Japonijos premjeras nori susitikti su Šiaurės Korėjos diktatoriumi

Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida nori susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu „be išankstinių sąlygų“, penktadienį pareiškė aukščiausio rango vyriausybės pareigūnas.

F. Kishida.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
F. Kishida.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-15 09:31, atnaujinta 2023-09-15 09:32

Premjeras jau anksčiau sakė, kad yra pasirengęs surengti derybas su Kimu, tačiau pakartotinis kvietimas paskelbtas po to, kai Šiaurės Korėjos lyderis šią savaitę apsilankė Rusijoje ir susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu.

Tas susitikimas sukėlė nerimą dėl galimo ginklų susitarimo, kadangi JAV pareigūnai perspėjo, kad Maskva ieško šaudmenų, kuriuos galėtų panaudoti kare su Ukraina.

„Norėtume surengti aukšto lygio diskusijas, kurias tiesiogiai kontroliuotų ministras pirmininkas, kad viršūnių susitikimas būtų surengtas kuo greičiau“, – per įprastinį brifingą žurnalistams sakė Japonijos vyriausiasis kabineto sekretorius Hirokazu Matsuno.

F. Kishida „išreiškė savo pasiryžimą tiesiogiai susitikti“ su Kimu „bet kada ir be jokių išankstinių sąlygų“, sakė H. Matsuno.

Po trečiadienį surengto aukščiausiojo lygio susitikimo su V. Putinu Kimas atvyko į Komsomolską prie Amūro, Rusijos Tolimųjų Rytų pramoninį miestą, kur, kaip pranešama, penktadienį apsilankė aviacijos gamykloje. Pasak Rusijos valstybinės naujienų agentūros TASS, toje gamykloje gaminami įvairūs naikintuvai, įskaitant Su-35 ir Su-57, taip pat civiliniai orlaiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.