Šeštadienį į Lampedūzos salą Viduržemio jūroje vėl atplaukė šimtai migrantų

Migrantai toliau plūsta į Viduržemio jūroje esančią Lampedūzos salą. Nors pastarosiomis dienomis iš jos į Siciliją ir Italijos žemyninę dalį buvo perkelta dalis migrantų, tačiau nuo penktadienio į šią Italijos salą valtimis atvyko dar šimtai migrantų, praneša dpa.

Migrantai Lampedūzoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Migrantai Lampedūzoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-16 16:33

Italijos žiniasklaida paskelbė, kad vienoje iš valčių mirė ja keliavęs naujagimis. Toje valtyje buvo apie 40 neteisėtų migrantų, o juos išgelbėjo patruliavęs uosto laivas.

Pasak Italijos naujienų agentūros ANSA, šeštadienį iki vidurdienio į nedidelę salą atvyko dar apie 600 neteisėtų migrantų. Maždaug 120 žmonių į Lampedūzą atplaukė trimis valtimis ankstyvą rytą, o dar dešimt valčių vėliau atplukdė 500 žmonių.

Migrantai rinkosi uoste, iš kur turėjo būti nuvesti į priėmimo centrą.

Nuo savaitės pradžios į Lampedūzą atvyko tūkstančiai migrantų. Vien antradienį jų atplaukė apie 5 000, o salos valdžia kitą dieną paskelbė nepaprastąją padėtį.

Iš Afrikos į Europą bandantys patekti migrantai renkasi pasiekti Lampedūzą, nes ji yra netoli Tuniso Sfakso uosto.

Nors anksčiau buvo skelbta, kad Vokietija tęs migrantų priėmimą iš Italijos pagal savanorišką schemą, tačiau Vokietijos valdžia tokius pranešimus paneigė.

Vyriausybės atstovai sako, kad parengiamieji pokalbiai su migrantais gali bet kada atsinaujinti, tačiau sprendimas dėl savanoriško migrantų perkėlimo į Vokietiją nebuvo priimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.