Brazilijos Amazonėje sudužus lėktuvui žuvo 14 žmonių

Brazilijos Amazonėje šeštadienį sudužus lėktuvui, kuris bandė nusileisti audringu oru turistiniame Barseloso miestelyje, žuvo 14 žmonių, o išgyvenusiųjų nebuvo, pranešė pareigūnai.

Lėktuvas sudužo Brazilijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lėktuvas sudužo Brazilijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2023, 9:04 AM

Nedidelio lėktuvo pilotas artėjo prie atokaus miestelio lyjant smarkiam lietui, esant prastam matomumui, ir, matyt, dėl to pradėjo leistis į nusileidimo tako vidurį, spaudos konferencijoje sakė Amazonės valstijos saugumo sekretorius Vinicijus Almeida.

Lėktuvui pritrūko nusileidimo tako ir jis sudužo, žuvo visi 12 keleivių ir du įgulos nariai, sakė jis.

Pirminiais tyrimų duomenimis, visi keleiviai buvo brazilai vyrai, keliavę į regioną sportinės žvejybos tikslais, sakoma valstijos vyriausybės pareiškime.

Žiniasklaida perdavė vaizdus, kuriuose buvo matyti mažas baltas lėktuvas pilvu žemyn ant purvino kelio, o jo priekinė dalis įsirėžusi į tankią augmeniją šone.

Lėktuvas EMB-110 – Brazilijos orlaivių gamintojos „Embraer“ dviejų variklių turbopropelerinis lėktuvas – skrido iš valstijos sostinės Manauso į Barselosą, toks skrydis trunka maždaug 90 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.