Projektas „Noriu gyventi“ padėjo daugiau nei 200 Rusijos kareivių pasiduoti Ukrainai

Ukrainos vyriausybės projekto „Noriu gyventi“ dėka per pastaruosius 12 mėnesių pasidavė 216 Rusijos kareivių, o daugiau nei tūkstantis laukia perkėlimo per fronto liniją, „Telegram“ kanale pranešė Elgesio su karo belaisviais koordinavimo štabas.

Karas Ukrainoje. Ukrainos kariai renka okupantų kūnus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. Ukrainos kariai renka okupantų kūnus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-18 18:49

Šį mėnesį sukanka vieneri metai, kai projektas buvo pradėtas. Svetainę „Noriu gyventi“ aplankė daugiau kaip 48 mln. žmonių iš Rusijos ir laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų.

Rusijos telekomunikacijų priežiūros institucija „Roskomnadzor“ užblokavo 256 platformos domenus.

Vykdant projektą buvo surengta 21 operacija išvedant pasidavusius kareivius. Kai kuriais atvejais Rusijos kareiviai pasidavė su karine technika. Dar 1072 žmonės laukia, kol ateis jų eilė saugiai būti perkeltais per fronto liniją.

„Žinoma, projektas tuo nesibaigia. Sėkmingai įgyvendinus operaciją „Sinicia“, per kurią dezertyravo rusų karo lakūnas, sraigtasparniu atskridęs į Ukrainą ir pasidavęs, rusų prašymų skaičius ir toliau didėja. Kiekvieną dieną keliais kanalais gauname dešimtis prašymų iš tarnaujančiųjų Rusijos kariuomenėje ir kitų“, – sakoma koordinavimo štabo pranešime.

Jame pabrėžiama, kad projektas „Noriu gyventi“ yra vienintelė reali galimybė Rusijos kariškiams gyviems grįžti namo. Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad projektas „Noriu gyventi“ sulaukė daugiau nei 25 tūkst. prašymų iš pasiduoti norinčių Rusijos kareivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.